2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Peszkov nem zárta ki a szabotázs lehetőségét az Északi Áramlat vezetékkel kapcsolatban

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírói kérdésre válaszolva, miszerint az Északi Áramlatnál szabotázs történt, ami a rongálódáshoz vezetett, azt mondta, hogy a vizsgálat eredményéig semmilyen lehetőséget nem lehet kizárni - írja a RIA Novosztyi.

"Jelenleg nem zárhatunk ki semmilyen lehetőséget. Nyilvánvaló, hogy a cső valamilyen módon megrongálódott, de hogy mi okozta...  - itt nem zárhatunk ki semmilyen lehetőséget, amíg a vizsgálat eredményei meg nem jelennek"

- mondta Peszkov az újságíróknak.

A Nord Stream 2 AG hétfőn bejelentette, hogy az Északi Áramlat - 2 egyik vezetékén (miután a konstrukciót műszaki gázzal töltötték fel) baleset történt a dán vizeken, Bornholm szigetének közelében, amelyet hirtelen nyomásesés kísért. Az okok ismeretlenek, és a vizsgálat folyamatban van - közölte a vállalat. Ezután a Nord Stream AG, az Északi Áramlat üzemeltetője (augusztus vége óta leállt, de gázzal feltöltötték) mindkét vezeték nyomáscsökkenését jelentette. Az okok szintén nem ismertek.A dán tengerészeti hatóság hétfőn egy Bornholm szigetének közelében történt gázszivárgásról szóló jelentést tett közzé, amely "veszélyes lehet a hajózásra". A Dán Energiaügynökség szerint a szivárgás az Északi Áramlat 2 két vezetékének egyikén történt a dániai Dueodde (Bornholm szigetén található) délkeleti részén.

Az Északi Áramlatot augusztus vége óta felfüggesztették a Siemens turbinák javításával kapcsolatos, a nyugati szankciók okozta problémák miatt. A csővezeték azonban továbbra is tele maradt gázzal.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató