2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Peszkov nem zárta ki a szabotázs lehetőségét az Északi Áramlat vezetékkel kapcsolatban

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírói kérdésre válaszolva, miszerint az Északi Áramlatnál szabotázs történt, ami a rongálódáshoz vezetett, azt mondta, hogy a vizsgálat eredményéig semmilyen lehetőséget nem lehet kizárni - írja a RIA Novosztyi.

"Jelenleg nem zárhatunk ki semmilyen lehetőséget. Nyilvánvaló, hogy a cső valamilyen módon megrongálódott, de hogy mi okozta...  - itt nem zárhatunk ki semmilyen lehetőséget, amíg a vizsgálat eredményei meg nem jelennek"

- mondta Peszkov az újságíróknak.

A Nord Stream 2 AG hétfőn bejelentette, hogy az Északi Áramlat - 2 egyik vezetékén (miután a konstrukciót műszaki gázzal töltötték fel) baleset történt a dán vizeken, Bornholm szigetének közelében, amelyet hirtelen nyomásesés kísért. Az okok ismeretlenek, és a vizsgálat folyamatban van - közölte a vállalat. Ezután a Nord Stream AG, az Északi Áramlat üzemeltetője (augusztus vége óta leállt, de gázzal feltöltötték) mindkét vezeték nyomáscsökkenését jelentette. Az okok szintén nem ismertek.



A dán tengerészeti hatóság hétfőn egy Bornholm szigetének közelében történt gázszivárgásról szóló jelentést tett közzé, amely "veszélyes lehet a hajózásra". A Dán Energiaügynökség szerint a szivárgás az Északi Áramlat 2 két vezetékének egyikén történt a dániai Dueodde (Bornholm szigetén található) délkeleti részén.

Az Északi Áramlatot augusztus vége óta felfüggesztették a Siemens turbinák javításával kapcsolatos, a nyugati szankciók okozta problémák miatt. A csővezeték azonban továbbra is tele maradt gázzal.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató