2022. december 09. - Natália
EUR : 414.49
USD : 394.94
Időjárás ikon

Rutte is nagyon aggódik Meloni győzelme miatt

Az Op1 tévének adott interjújában a holland kormányfő aggodalmát fejezte ki a jogállamiság magyarországi és lengyelországi állapotával kapcsolatban is.

A Dutchnews hírportál tudósítása szerint Mark Rutte azt mondta: az olaszországi választásokon győzelmet arató pártok,

„olyan dolgokat tettek vagy mondtak, amelyek miatt szükség van az éberségre”.

Hozzátette: kormánya megpróbál majd együttműködni az leendő olasz kormánnyal. „Nem szabad naivnak lennünk, de mindenkinek meg kell adni az esélyt” – hangoztatta. Még nem gratulált Giorgia Meloni győzelméhez, ezt csak akkor teszi meg, ha a miniszterelnök-jelölt már hivatalban lesz - tette hozzá. Az interjúban Rutte kifejezte aggodalmát a jogállamiság magyarországi és lengyelországi állapotával kapcsolatban is.

A holland kormányt gyakran éri kritika, hogy túl lassan ad választ az egyes problémákra

A kormányfő az interjúban kitért a holland társadalmi feszültségekre, egyebek között a kormány agrárpolitikája miatt tüntető gazdákra, a menekültügyi válságra, a családtámogatási botrányra. Elismerte, hogy e válságok alatt „kevésbé volt látható”, mint amennyire az ország vezetőjének kellene.  

Rutte elismerte: kormányát gyakran éri az a kritika, hogy túl lassan talál választ az egyes problémákra. „A kabinetnek komolyan kell vennie a bírálatokat, és a bonyolult ügyek esetében, amelyeket nem lehet egykönnyen megoldani, magyarázattal kell szolgálnia” – mondta a miniszterelnök.

 

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató