2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Tucker Carlson az Északi Áramlatot ért támadásról: Tényleg a Biden-adminisztráció tette ezt?

A Fox News műsorvezetője szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.



Tucker Carlson esti műsorában kereste a válaszokat arra, hogy valójában mi történhetett az Északi Áramlat gázvezetékkel, ki felelős a „támadásért”. A műsorvezető szerint kizárt, hogy Vlagyimir Putyin felelős a gázszivárgást okozó robbanásért, mivel 

öngyilkosság lenne az orosz elnök részéről szabotálni a saját vezetékét”.

Carlson hangsúlyozta: Európának jelenleg minden eddiginél jobban szüksége van az orosz gázra, így Moszkvának is érdeke a szállítás. Egy háború közepén minden „fillér” számít, amelyet a gázszállításból szerez be Oroszország. 

Ilyen körülmények között lehetetlen, hogy felrobbantanád az Északi Áramlat I. és II. vezetékeket. Nem most, természetesen”

– tette hozzá.

A műsorvezető szerint ez nem azt jelenti, hogy más országok nem vennék fontolóra, hogy szabotálják a vezetékek működését. Emlékeztetett, februárban, még az orosz-ukrán háború kitörése előtt Joe Biden amerikai elnök kijelentette:

ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, az azt jelenti, hogy vége az Északi Áramlat gázvezetékeknek. Megígérem, hogy teszünk róla”.

A músorban továbbá kifejtette:

Minden cselekvésnek van egy ellenhatása, amely ugyanolyan erős és ellentétes természetű.
Felrobbantani az Északi Áramlat gázvezetéket?
RENDBEN! Mi a következő szintre emeljük.
Mi van, ha az USA közvetlenül háborúba megy a világ legnagyobb atomhatalmával?
Ez nem jelenti azt, hogy ez egyenesen atomháborúba torkollna, de ennek következményei lehetnek. Találgassuk ki, mi lehet ez.
Ha mi aláaknáztunk egy tenger alatti orosz gázvezetéket, akkor Oroszország miért ne rongálná meg a víz alatti internetkábeleket?
Mi történik, ha mégis? Mi történik, ha a londoni bankok nem tudnak információt cserélni a New York-i bankokkal? Már csak ezért is, nem is beszélve az elektromos hálózataink esetleges megzavarásáról.
Mi történne, ha mondjuk a bankok akár csak egy napig sem tudnának információt cserélni? Mik lennének a gazdasági következmények? Ez végül az Ön otthonára is hatással lenne. Ez katasztrófa lehet. A harmadik világ országainak szintjére csúszhatunk.
Ez a tét. Gondoltak-e a zsenik, akik mindezek mögött állnak, mint például Victoria Nuland, a következményekre? Talán igen. Talán ez a lényeg.

Mint írtuk, hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, míg este az Északi Áramlat-2-nél jelentettek hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást a svéd és a dán hatóságok. A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak Oroszország és Németország között (orosz, finn, svéd, dán és német felségvizeken), de mind a kettő használaton kívül van. 

(A Védett Társadalom Alapítvány Blogja nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató