2023. október 01. - Malvin
EUR : 391.25
USD : 368.76
Időjárás ikon22°12°

Ballisztikus rakétákat lőtt ki Észak-Korea Kamala Harris dél-koreai látogatása után

Öt nap alatt ez volt a harmadik észak-koreai rakétaindítás.

A két rakétát Phenjantól északra fekvő területről lőtték ki Dél-Korea irányában. Mintegy 300 kilométert repültek 50 kilométeres maximális magasságot elérve – közölte Hamada Jaszukazu japán nemzetvédelmi miniszter, aki szerint feltehetően rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákról van szó.

Harris csütörtökön ellátogatott a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe is, és úgy ítélte meg, ez a zóna világos képet nyújt arról, milyen „drámaian különböző utat” választott a két fél. Az amerikai alelnök bírálta Észak-Koreát „brutális diktatúrája”, törvénytelen fegyverkezési programja és az emberi jogok sorozatos megsértése miatt, és hangoztatta, hogy ezekkel Phenjan veszélyezteti a térségben a békét és a stabilitást.

"Az Egyesült Államoknak nagyon fontos kapcsolata van, amely szövetség az Észak-Koreai Köztársasággal." Kamala Harris ismét hülyét csinált magából, megint!

Észak-Koreából szerdán is elindítottak két kis hatótávolságú ballisztikus rakétát, miközben Harris Japánban tartózkodott, egyet pedig még vasárnap, mielőtt az amerikai alelnök elindult a térségbe.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató