2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Árnyék Klári: Az árnyékkormánnyal elkezdtük kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait

„Nincs mire várni” – jelentette ki Gyurcsány felesége a bejegyzésében – éppen ezért Árnyékkormányával elkezdték kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait.

Bár „hetek teltek el az európai minimálbér szabályozás uniós elfogadása óta” – írja Dobrev – „az Orbán-kormány azonban eddig egy lépést sem tett a magyarországi szabályozás bevezetéséért.” 

Éppen ezért a szakmai szervezetek bevonásával Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszterrel elkezdték kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait – áll a posztban.

Az Árnyékkormány javaslata az, hogy a magyarországi minimálbér a mindenkori magyar mediánbér 60 százaléka legyen – közli a téglaképű Dobrev.

„Ha már jelenleg is ezt a számítást használnánk, akkor az idei nettó minimálbér 35 400 forinttal lenne magasabb a mostaninál. Ez nagyjából egy 22 százalékos minimálbéremelésnek felel meg” – teszi hozzá.

Szerinte „egy felelős kormány nem újabb és újabb megszorításokkal kezelné a válságot, ahogy azt az Orbán-kormány teszi,” ők pedig az Árnyékkormánnyal vállalták, hogy alternatívát mutatnak

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató