2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Cseh Katalin harcot hirdet Kárpátaljáért: nem engedi, hogy elvegyék az oroszok

Oroszország illegálisan annektálta a szuverén Ukrajna négy régióját. Luhanszk, Donyeck, Zaporizzsja, és Herszon megyék mind ukrán területek (ahogyan a Krím-félsziget is) és továbbra is azok maradnak. Bárki aki mást mond, az egy háborús bűnös, agresszor rezsimet menteget.

A nemzetközi határok önkényes átrajzolását sosem fogjuk elfogadni. Minden ilyen jellegű törekvés illegitim, és kizárólag az erőszak eszkalációjához vezet. Európának határozott választ kell adnia Putyin újabb provokatív lépésére, hiszen ennek hiányában holnap Kárpátalját, holnapután pedig akár egy uniós tagállamot is erőszakkal Oroszországhoz láncolhat az orosz rezsim.

Ahogyan Ukrajna sem törődik bele területeik elvesztésébe, úgy a nyugatnak sem szabad abbahagyni Ukrajna folyamatos támogatását, akkor sem, ha Orbán Viktor kormánya épp ez ellen, és a szankciók eltörléséért emel szót. Ugyanis Ukrajna jelenleg nem csak saját szabadságáért és önrendelkezéséért, de a mi békénkért és jövőnkért is harcol, amiért nem lehetünk elég hálásak nekik.

Bármeddig is tart a háború, mi a Momentumban Ukrajna oldalán állunk, és támogatjuk az ország újjáépítéséhez nyújtott EU-s segítséget. Csak erős, egységes nemzetközi összefogással tudjuk elérni, hogy keleti szomszédunk ismét egy békés, szabad, fejlődő ország legyen, olyan, amelyet minden bátor ukrajnai ember érdemel.- írta Cseh Katalin a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató