2022. december 06. - Miklós
EUR : 409.36
USD : 387.65
Időjárás ikon

Olasz lap: Orbán Európával való konfliktusa elérte azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút

Az II Giornale szerint a „konzervatívabb európai bürokraták” a magyar miniszterelnökben bíznak, aki megvétózhatja az Oroszországgal szembeni összes új energetikai szankciót.

Az Európai Bizottság megkezdte a gázárat érintő korlátozási javaslat kidolgozását az oroszországi szállítások blokkolásával kapcsolatos esetleges „piaci lavinák” orvoslására, de az ügy jó irányba halad.

 

A konzervatívabb európai bürokraták Orbán Viktor magyar miniszterelnökben bíznak, aki megvétózhat minden új, Oroszországgal szembeni energetikai szankciót, amelyről az Európai Tanács egyhangúlag dönt”

– írja az II Giornale.

Az olasz lap hozzátette: mára az egekbe szökött a feszültség Magyarország és az Európai Unió között. „A magyar kormány azzal fenyegetőzött, hogy nem támogatja a Brüsszel által javasolt új Oroszország elleni szankciócsomagot abban az esetben, ha az energiakorlátozó intézkedéseket tartalmazna” – olvasható a cikkben.

Az Il Giornale szerint általánosságban elmondható, hogy Orbán Európával való konfliktusa elérte azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút.

A legnyilvánvalóbb csatatér azonban az EU és Budapest között Oroszországot érinti. Vagy inkább az a kérdés, hogy milyen stratégiával korlátozzák Moszkvát, hogy megállítsák a háborút”

– írják.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató