2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elege lett az árnyékkormánynak a kormányból

Szitka Péter, az Árnyékkormány vidéki önkormányzati ügyekért felelős főtanácsadója keményen nekiment a kormánynak az új távhődíjak miatt. 

Szitka közleményében azt írja, hogy az új rendelet értelmében az önkormányzatok nagyjából a tízszeresét fizethetik majd az intézmények felfűtéséért, ami több százmillió forintos többletkiadást is jelenthet.

„Ezzel a kormány nem csak bezáratja a legfontosabb szociális és gyermekeket ellátó önkormányzai intézményeket a télre, de a fűtési szezon végére becsődölteti a magyar önkormányzatok 80-90 százalékát” – olvasható a közleményben.

A közleményben szerepel, hogy a kormány köbméterenként 1400 forintos áron szerződött a távhőszolgáltatókkal, ezt pedig az árnyékkormány szerint most az önkormányzatokkal kifizettetni akarja.

„Az Árnyékkormány szerint az, hogy a kormány ilyen áron szerződött, felveti a hanyag kezelés gyanúját. Ezt nem szabad az önkormányzatokra hárítani, legalább akkora mértékben kell kompenzálni őket, hogy ugyanannyiért kapják a távhőt, mint a lakosság. Ha ugyanis a kormány nem kompenzálja az önkormányzatokat legalább ekkora mértékben, akkor a magyar önkormányzatok 80-90 százaléka még a fűtési szezon vége előtt be fog csődölni” - írták. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató