2022. december 05. - Vilma
EUR : 408.78
USD : 388.17
Időjárás ikon

Állami kézbe kerül a Nemzeti Sport

A pénteki Magyar Közlönyből kiderült, hogy az állami tulajdonú gazdasági társaság, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. tulajdonába kerül a Nemzeti Sport. A 444.hu szerint hárommilliárd forintot fizetett a sportügynökség a kiadó jogaiért.

Az adásvétellel a sportügynökség legfőbb célja – amint arról az MTI-t közleményben tájékoztatta – az értékmegőrzés mellett a napilap közszolgálati feladatainak ellátása, amire a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság.

„A jövőre 120 éves Nemzeti Sport Magyarország legrégebben megjelenő nyomtatott sportnapilapja, amely a jövőben továbbra is nyomtatott és online formában jelenik meg. A tulajdonosváltással a napi munka nem változik, továbbra is a jelenlegi szerkesztőség viszi a lapot” – olvasható a tájékoztatóban, amelyben hozzáteszik:

továbbra is stabil háttérrel működhet tovább hazánk egyik legrégebbi napilapja.

Soros blogja úgy értesült két, egymástól független forrásból, hogy a kiadó jogai körülbelül hárommilliárd forintért kerülnek az állami vállalathoz. Nagy Márton gazdasági miniszter a Nemzeti Sport című sportlapot kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft.-ben az állami tulajdonosi jogok gyakorlójának a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-t jelölte ki – olvasható a Magyar Közlönyben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató