2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

Egyre biztosabb, hogy megbuktatják Karácsony Gergelyt

Már az MSZP sem ragaszkodik „foggal-körömmel” Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségéhez. A párt kész önálló jelöltet állítani, akár lesz előválasztás, akár nem – ez derült ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szocialista vezetők nyilatkozataiból.

A jelek szerint Karácsony 2024-ben fizethet meg azért, hogy korábban az őt támogató pártok megkérdezése nélkül lépett vissza a miniszterelnök-jelölti előválasztás két fordulója között Márki-Zay Péter javára – hívta fel a figyelmet a lap.

Gyurcsány Ferenc a Partizán című műsorban jelezte a héten, hogy, „nem alapértelmezett”, hogy Karácsony Gergelyt támogatják a 2024-es önkormányzati választáson, amely előtt már nem akarnak újabb előválasztást tartani. 

MSZP: Van jobb, alkalmasabb jelölt Budapest jelenlegi első emberénél

Ezt követően beindult a baloldali térfélen a helyezkedés.

„Nem zárkózunk el Karácsony Gergely támogatásától, de nem is vesszük azt automatikusnak” – erről már az MSZP elnökségi tagjai nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek. 

Az ellenzéki politikusok utaltak arra is, hogy még bíznak abban, hogy a DK elnökének akaratával szemben mégis lehet előválasztás. 

„Amennyiben lesz előválasztás, úgy saját jelöltet állítanak, ettől függetlenül bárki is lenne a procedúra győztese, azt támogatnák a választáson” – magyarázták az MSZP soraiban.

Úgy vélik, egy ilyen forgatókönyv esetén van a legnagyobb esélye Karácsonynak, hogy ismét a baloldal közös főpolgármester-jelöltje legyen. Ugyanakkor, ha mégis tárgyalásokra kerülne sor, az MSZP megpróbálná meggyőzni a többi baloldali pártot, hogy 

„van jobb, alkalmasabb jelölt Budapest jelenlegi első emberénél”.

Arról, hogy ki lenne ez a személy, a szocialisták egyelőre nem akartak nyilatkozni. Annyit azonban jeleztek, hogy Karácsony Gergely korábbi visszalépése Márki-Zay Péter javára és még „pár furcsa húzása” sok kellemetlenséget okozott a szocialistáknak – írta a lap.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató