2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

Douglas Macgregor: az USA és Nagy-Britannia tehet az Északi Áramlat incidensről

Douglas Macgregor ezredes, az amerikai védelmi miniszter egykori tanácsadója a Judging Freedom podcast műsorvezetőjével beszélgetett, amelynek során kijelentette, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia állhat az Északi Áramlat gázvezetékeken történt robbanások mögött.

Utána kell járni, hogy kik azok az állami szereplők, akik képesek lehettek erre. Ám én azt hiszem, hogy elég egyértelmű a dolog: a brit királyi haditengerészetről és az amerikai haditengerészetről van szó

– mondta.

Majd felhívta a figyelmet Radoslaw Sikorski lengyel EP-képviselő néhány nappal ezelőtti Twitter bejegyzésére, aki köszönetet mondott az Egyesült Államoknak a gázvezetékek megrongálásért, hozzá pedig egy képet is csatolt a helyszínről.

Macgregor mindemellett abszurdnak tartotta azt a felvetést, hogy Moszkva lenne felelős az incidensért, valamint Németország részvételét is „kifejezetten valószínűtlennek” tartotta – derül ki a TASS beszámolójából.

Szeptember 26-án érkeztek arról jelentések, hogy az Északi Áramlat-1 vezetéken két szivárgást figyeltek meg Bornholmtól északkeletre, míg egy másikat a 2-es rendszeren, Dueodde-tól délre, Ann Linde svéd külügyminiszter pedig egy szabotázs akcióra gyanakodott ennek kapcsán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató