2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Szabó Bálint azt hazudta, hogy kikötözték és fel akarták gyújtani - most vádat emeltek ellene

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – közölte a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség. Szabó Bálint független szegedi képviselő korábban azt állította a rendőrségen, hogy elrabolták.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől, és valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

Szabót a múlt héten hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mert a gyanú szerint szeptember 21-én „az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta”.

Szabó jelenleg nem hagyhatja el engedély nélkül Magyarország területét, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik. Az ügyészség ebben az ügyben szigorításért fellebbezett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató