2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Angolul írt levelet Zugló MSZP-s polgármestere csíkcsicsói kollégájának

„A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek?” – tette fel a kérdést a meghívó kapcsán Borbély Ádám.

Angolul írt meghívó levelet Zugló MSZP-s polgármestere csíkcsicsói kollégájának, a magyar anyanyelvű Péter Lukácsnak – számolt be közösségi oldalán Borbély Ádám, a választókerület fideszes elnöke.

Most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek”

– fogalmazott a fideszes politikus. „Nem lettem volna Péter Lukács polgármester helyében, amikor ezt kinyitotta. Legalább annyira nevetséges, mint amennyire felháborító” – tette hozzá. 

A másik erdélyi testvértelepülés idén már nem is kapott meghívót

„Ráadásul Zugló másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület születésnapjára – hozzáteszem, tavaly küldtek nekik, de azt is angolul” – hívta fel a figyelmet Borbély. „Maga a gála »műsor« is kissé félrement: a Stefánia Palota 400 fős színház termében jó, ha 80-an ültünk, ami több mint méltatlan volt az alkalomhoz és a kitüntetettek életművéhez” – idézte fel a választókerületi elnök.

„Utóbbiakért Kinisch Andrea, DK-s önkormányzati képviselő, testvértelepülési tanácsnok, a DK-s Arató Gergely országgyűlési képviselő felesége felel bruttó 540 ezer forintos tiszteletdíj mellett.

Ilyen hibákkal égeti Zuglót és a zuglóiakat a baloldali kerületvezetés, csakhogy »ne a Fidesz« győzzön”

– derült ki a bejegyzésből.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató