2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

Gyurcsány: A rongy magyar kormányfő pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét, Ukrajna becsületét

Ma is üzent az árnyékminiszterelnök férje.

Ezt tudta összehozni ma:

„A Törpe nem törpeállamot vezet. Úgy két-három százalék az egészhez képest. Ez nem kevés. Vannak kisebbek és nagyobbak is. A Törpe pipiskedik, ágaskodik, mióta csak van. Nem szeret törpe lenni. Sejtem, lehetnek fiatalkori becsípődései is. Csak gondolom. Nagy hang, kis képesség. Egyelőre több a kudarc, mint a valóságos győzelem. Most az mondja a Törpe, rosszalva Európa Oroszország elleni szankcióit, hogy olyat meg nem látott a világ, hogy egy törpe szankciót hirdessen egy óriással szemben. Mondja ezt a Törpe, aki egy évtizede megy szembe saját, országánál egyébként ötvenszer nagyobb közösségével.

Úgy olvasom, a tudathasadás gyógyítható. A kóros hazudozás is. De akkor nézzük a konkrét esetet! Kóresetet. Az Európai Unió gazdasági ereje legalább ötszöröse az oroszországinak. A NATO legalább tizenkétszer többet költ katonai kiadásokra, mint Oroszország, az előbbi hadseregének létszáma négyszer nagyobb, mint Oroszországé. Mi előbb-utóbb megoldjuk energia gondjainkat. Mi tudunk venni. Lehet, hogy drágábban. Oroszország nem fog tudni eladni. Sehogy. Talán már ennyiből is látszik, hogy ki a törpe, és ki az óriás. Oroszország egyetlen tekintetben van versenyben az Egyesült Államokkal, ez a nukleáris erő. Minden másban fényévekre van az USA-tól és a »kollektív Nyugattól«.

A mi szerencsétlen Törpénk meg mentegeti a gyilkost és azért érvel, hogy ne büntessük őt és országát emberek ezreinek haláláért. Nem tudom, annak idején mennyibe került a francia államnak a nyaktiló, a guillotin megépítése, felállítása, a hóhér díja. Nem tudom hány souval lett volna olcsóbb a vekni, ha az állam lemond a büntetés fejmetsző eszközéről. De azt látom, hogy a rongy magyar kormányfő pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét, a szomszédos Ukrajna becsületét, épségét.

Rongyember. Piszkos. Történelmi Törpe. Meg egyébként is.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató