2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri megint a kormányra mutogat

Aszemétszállítók délelőtti lázadásáról ebben a cikkünkben számoltunk be.

Az alkalmatlan főpolgármester is megjött. A Facebookon üzent:

„Elkezdődött … A megélhetési válság, a szociális krízis megérkezett Budapestre.

Bekövetkezett az, amiről hónapok óta beszélünk: Európa legmagasabb inflációja, az »olcsó orosz gáz« kormányzati hazugsága, a rezsiköltségek elszabadulása, az éveken át elherdált és ellopott adóforintok hiánya most megélhetési válságba sodorja az embereket, és súlyos működési gondot okoz Budapestnek.

A hulladékszállításban dolgozó munkatársaink egy része ma reggel sztrájkba lépett. Azért ma teszik ezt, mert sokuknak megérkezett az első megemelt rezsiszámlájuk. Az elszabadult infláció mellett az egekbe szökő rezsiköltségek súlyos megélhetési gondot okoznak. Az idei 15 százalékos béremelés és a mintegy 280 ezer forint, amit az hulladékkezelésben dolgozók átlagosan keresnek, nem fedezi a megnövekedett költségeiket. Az övékét sem, másokét sem.

A főváros a hulladékszállításban a Kukaholdingnak nevezett állami cégszörny alvállalkozója, amely egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt 3 évben az állami Kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató