2022. december 05. - Vilma
EUR : 408.78
USD : 388.17
Időjárás ikon

Marine Le Pen: az oroszellenes szankciók miatt kell kemény télre készülnünk

Franciaországnak kemény télre kell felkészülnie az EU Oroszország-ellenes szankciói miatt – mondta kedden a jobboldali Nemzeti Tömörülés parlamenti frakcióvezetője, hozzátéve, hogy a következő tél még rosszabb lesz.Marine Le Pen a BFMTV-nek azt mondta, hogy a szankciók nem működnek, sőt, valójában ártanak a francia népnek.
 
Úgy érvelt, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett korlátozások kontraproduktívnak bizonyultak, segítve Moszkvát abban, hogy növelje olajbevételeit.

LE PEN AZT IS MONDTA, HOGY AZ EURÓPAIAK HELYZETÉÉRT AZOK A FELELŐSEK, AKIK AZ OROSZELLENES INTÉZKEDÉSEK BEVEZETÉSÉRŐL DÖNTÖTTEK.

Az ellenzéki politikus korábban élesen bírálta, hogy Franciaország támogatja a szankciókat, nagy “geopolitikai hibának” bélyegezve azokat. A zöld programot támogató “idiótákat” is leszólta, és őket nevezte meg az EU orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségének valódi felelőseiként.

A múlt hónapban a CRE francia energiaszabályozó vezetője arra figyelmeztetett, hogy súlyos fagyok esetén a magánháztartások idén télen áramkimaradásokkal szembesülhetnek. A szabályozó szerint az ország az elkövetkező hónapokban nem termelhet elegendő nukleáris energiát, mivel az erőművek fele már nem üzemel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató