2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Sojgu: Több mint 200 ezren érkeztek az orosz fegyveres erőkhöz a részleges mozgósítás során behívottak közül

Az orosz védelmi minisztérium több mint kétharmadával teljesítette a részleges mozgósításra vonatkozó terveket - derült ki Szergej Sojgu tárcavezetőnek egy telefonkonferencián elhangzott beszédéből.



"Ma több mint 200 ezer ember érkezett a fegyveres erőkhöz. <...> A megalakult egységek személyi állományának kiképzése 80 gyakorlótéren és hat kiképzőközpontban folyik" - mondta.

A tisztviselők utasítást kaptak, hogy a mozgósítottakat ruházati készletekkel és egyéb felszerelésekkel lássák el, és katonai állásokba osszák be őket.

Sojgu hangsúlyozta, hogy a részleges mozgósítás keretében behívottakat csak a harckészültség után küldik a különleges katonai művelet területeire a már bevetett egységekkel együtt. Követelte, hogy a katonai körzetek csapatainak és az Északi Flotta parancsnokai "harci tapasztalattal rendelkező tisztek irányításával további kiképzést folytassanak velük annak érdekében, hogy az újoncok minél hamarabb alkalmazkodjanak a harci helyzethez".

A védelmi minisztérium vezetője szerint az ősz folyamán a behívott sorkatonák hazatérnek, az új sorkatonák pedig a különleges katonai műveletben részt nem vevő egységekben fognak szolgálni.
Az idei őszi tervezet a szokásosnál egy hónappal később, novemberben kezdődik, és a mentesítés október és december között zajlik. A tervek szerint 120 000 embert hívnak be, 7500-zal kevesebbet, mint tavaly ősszel.

Szeptember 21-én Vlagyimir Putyin elnök rendeletben részleges mozgósítást hirdetett Oroszországban. Elmondta, hogy olyan tartalékos katonákat fognak besorozni, akik rendelkeznek katonai szolgálati tapasztalattal és a csapatokban keresett katonai szolgálati szakmákkal. A maga részéről Sojgu azt mondta, hogy akár 300 000 embert is be kívánnak sorozni - írja a RIA Novosztyi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató