2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Trump 475 millió dollárra perli a CNN-t, mert szerinte hazudtak róla és megpróbálták lejáratni

Donald Trump korábbi amerikai elnök ügyvédjei útján beperelte a CNN-t, többek között becsületsértéssel vádolva a médiatársaságot, és 475 millió dolláros kárpótlást követelnek, írja a Guardian.



A hétfőn benyújtott kereset alapján az amerikai kábeltévé megpróbálta besározni az ex-elnököt számos botrányos, hamis és rágalmazó állítással, többek között rasszistának, az oroszok lakájának, felkelést szítónak nevezve, illetve egy ponton Hitlerhez hasonlítva.

A kereset szerint a CNN felnagyított minden Trumppal kapcsolatos negatív hírt és elhallgatott minden pozitív információt, ezzel pedig a CNN mint elvileg "megbízható" hírforrás vissza akart élni jelentős befolyásával, a nézői előtt rágalmazva a felperest.

A 29 oldalas keresetben elhangzik, hogy a CNN régóta kritikus volt Trumppal szemben, de az elmúlt hónapokban szerintük felerősödtek a támadások, a beadvány szerint azért, mert a médiacégnél félnek attól, hogy Trump újraindulna 2024-ben, ezért a CNN politikai befolyásolási kísérletbe kezdett, hogy ezt megakadályozza.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató