2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Dobrev: most dől el minden

„Mert a jövő mindig azoktól függ, akik még az iskolapadban tervezgetik, mihez kezdenek majd az életben. Orvosok, ápolók lesznek vagy tanárok? Vagy azt látják, hogy jobban járnak, ha bármilyen más szakmát választanak. Itthon tanulnak majd tovább, itt dolgoznak, itthon alapítanak családot? Vagy már most azt tervezgetik, hogy melyik nyugati országban szeretnének élni.

Ma dől el, most itt az iskolapadokban, hogy milyen ország leszünk 10-20-30 év múlva. Ha nem becsüljük meg az iskoláinkat a pedagógusainkat, akkor elvesztünk.

És a jó pedagógus nem csupán a tananyagot tanítja gyerekeinknek, hanem arra is megtanítja őket, hogy álljanak ki meggyőződésük mellett és tudjanak megküzdeni igazukért. Ha a hatalom emiatt megbünteti a tanárokat, akkor a kormány az ellenkezőjét tanítja: Ne állj ki, ne küzdj meg, hanem hajtsd le a fejed.

A kormány szolgai Magyarországot akar, mi meg öntudatos bátor országot, büszke magyar nemzetet.

Mély meggyőződésem ugyanis, hogy a nemzet jövője nem haszontalan, történelmietlen magyarkodáson, giccsparádéba forduló népünnepélyeken múlik. Azon múlik, hogy a fiatalok bizakodva és lelkesen itt kezdik el tervezni az életüket. Magyarországot fogják-e gazdagabbá, jobbá tenni? És ehhez most az kell, hogy felemelt fejjel megküzdenek az igazságukért.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató