2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Felfoghatatlan, hogy egy magyar hazafi hogyan szimpatizálhat Ukrajnával

"Talán a kárpátaljai magyaroknál éreztem leginkább, hogy milyen erővel és elszántsággal szorítják olykor foguk között a magyarságukat. Mégis csak Magyarországon számítanak magyarnak.

Ukrajna egyetlen percig nem fogadta el magyar állampolgárságukat."

"A háború felerősítette a nacionalizmust, s ezzel a magyarellenességet is az ukránokban. Kaptak már gyűlölködő, fenyegető üzeneteket, vannak magyar települések, ahol üzletekben, piacon az eladó nem szolgálja ki a magyarokat – nem egy embertől hallottuk, hogy a fejükhöz vágják: “takarodjanak haza, ha magyarok”.

Nos, most sokan úgy vannak vele, bárcsak megtehetnék…"

"Az is megkapta a behívóját, akinek csak fél lába van. Hiába mutatta a protézisét a katonának, aki átadta. Még egy hiányzó végtag is olyan rokkantság, ami hadiállapotban felülvizsgálható."

"Ukrán menekültek állami közbenjárást kértek, hogy a Kárpátaljáról elmenekült magyarok üresen hagyott otthonaiba beköltözhessenek. Így már érthető, hová tűnt a magyar ajkú falvak, városok utcáiról a magyar szó…"

Egy jó tudósítás Kárpátaljáról, a magyar világ végnapjairól. Ilyenek után végképp nem tudom megérteni, valaki hogyan szimpatizálhat magyar hazafiként Ukrajnával. A balosokat persze értem, azoknál még pluszpontot is jelent, hogy belerúgnak határon túli nemzettársainkba.

 

A PestiSrácok tudósítását ajánljuk minden Olvasónknak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató