2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mészáros Lőrinc minden dolgozójának százezer forintos rezsitámogatást fizet

Nettó százezer forintos rezsitámogatást fizet minden munkavállalójának a Mészáros Csoport – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. A Mészáros Csoport azt írta, hogy a megemelkedett rezsiköltségek és a növekvő infláció okozta terhek enyhítésére szánt összeget október 15-től december végéig fizetik ki a vállalatcsoporthoz tartozó cégek.

Ez összesen nagyjából 25 ezer munkavállalót érint, ennyien dolgoznak a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó több mint 300 cégben.

A százezer forintos támogatás egy átlagfogyasztással rendelkező dolgozónak 4 havi áram- és gázszámláját fedezi. Mivel az egyes cégekre már önmagukban a megugró rezsiköltségek is jelentős terhet rónak, szükség esetén tulajdonosi tőkebevonással biztosítják az extra támogatások kifizetéséhez szükséges forrást – írja a cégcsoport közleményében.

A Mészáros Csoport a magyar gazdaság egyik legtőkeerősebb és legnagyobb szereplője és az ország legnagyobb munkaadója. Számos stratégiai ágazatában jelen van, többek között az építő-, az élelmiszer-, az energiaiparban, valamint a bankszektorban, a turisztikában és a mezőgazdaságban is – írja az MTI.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató