2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyurcsány ma reggel ódát írt Dobrev Klárához

A Demokratikus Koalíció szerint új vezetője lesz az országnak, aki nem más, mint Dobrev Klára.



„Én tudtam, hogy politikus leszek” – kezdte a bejegyzését Gyurcsány Ferenc. A szemkilövető arra is utalt, hogy ezt már az iskolában is tudta és politikus is lett, azonban Dobrev Klára nem készült politikusnak.

 „Amikor megismerkedtünk, egyszerre végezte a Közgázt és mellette az ELTE jogi karát. Elképesztő terhelést bírt. ” – olvasható a bejegyzésben.

A politikus szerint valamiféle nemzetközi szervezethez akart menni dolgozni, de nem tette, talán Gyurcsány Ferenc miatt nem. Amíg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, addig szerinte felesége feltűnő természetességgel mozgott más miniszterelnökök, azok férjei, feleségei, nagykövetek és mindenfajta nemzetközi ember társaságában.

„Aztán mostanra Klára politikus lett. Helyesen. Látja a tetejét és látja a mélyét. Érdeklik a részletek és látja az egészet. Kérdez, kételkedik, óvatos. Tízszer is elmondja, amit el akar mondani. Ilyenkor kell hozzá türelem. Nekünk van. Én sokszor jártam egyedül. Ő soha. Nem vagyunk egyformák” – írta a DK elnöke. 

Gyurcsány Ferenc szerint Dobrev Klára kell ma Magyarországnak, mert ő „egy nyugodt, okos, közös megoldást kereső, európaian magyar nő. Sok nyelvet beszélve, sokakkal beszélgetve. Megoldásember. Nem harcot, hanem megállapodást keres. Kitartó, sokszor fárasztóan az”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató