2022. december 09. - Natália
EUR : 414.49
USD : 394.94
Időjárás ikon

Harmincnyolc embert, köztük sok gyereket ölt meg egy volt rendőr Thaiföldön

Legalább harmincnyolcan meghaltak egy thaiföldi óvodában, ahol egy volt rendőr rendezett ámokfutást. Tüzet nyitott és késsel támadt áldozataira, írja a BBC. Huszonhárom gyermek lehet az áldozatok között, közülük a legfiatalabb kétéves.

A férfi egy bangkoki rendszámú, fehér Toyota pick-uppal menekült el az ország északkeleti részén lévő Nong Bua Lamphu városában. Később rálőtt az út mentén állókra is. A támadó hazament, ahol aztán megölte a feleségét és a gyerekét, majd magával is végzett.

Az indítékról egyelőre hivatalosan semmit sem tudni, de helyi sajtóértesülések szerint a rendőrt nemrég elbocsátották az állásából, kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt folyt ellene eljárás. Az egyik helyi tévé egy pedagógusra hivatkozva arról számolt be, hogy a támadó gyereke is az oktatási intézménybe járt.

Prayuth Chan-ocha miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azonnali vizsgálatot rendelt az ügyben.

A BBC megjegyezte, hogy Thaiföldön viszonylag ritkán fordulnak elő hasonló esetek. Legutóbb 2020-ban egy katona huszonegy embert megölt és sokat megsebesített Nakhon Ratchasima városában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató