2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Medvegyev: a Nyugatnak egy vesztes gazdasági háborúban kell majd kegyelemért könyörögnie

A “pokol szankciói” már a nyolcadik körükön vannak túl. Mint tudjátok, a pokolban kilenc kör van. Tehát vannak még tartalékok – kezdte az EU nyolcadik szankciós csomagjára reagáló Telegram bejegyzését Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök. Hadd tomboljanak tovább az ellenségeink – folytatta.



Medvegyev közölte, hogy a korlátozó intézkedéseket bevezetők nem tudnak felfogni egy egyszerű dolgot, mégpedig azt, hogy Oroszország már régóta szankciós környezetben él és megtanult alkalmazkodni a gyorsan változó környezethez. Hozzátette, hogy az infláció folyamatosan csökken és az év végére 12% alá kerül.

Összességében a Nyugatnak ismét nem sikerült “szétszednie” gazdaságunkat. A lényeg az, hogy Oroszországnak nemcsak a szükséges biztonsági tartalékkal, hanem a további fejlődés minden lehetőségével is rendelkezik – írta.

KEZDETBEN ELLENSÉGEINK KÉTSÉGBEESETTEN VERTÉK A MELLÜKET. MEGGYŐZTÉK POLGÁRAIKAT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGOT, HOGY KÖNNYEN MEG TUDNAK BIRKÓZNI AZ OROSZ OLAJ, GÁZ, MŰTRÁGYA, GYÓGYSZER ÉS GABONA NÉLKÜL. MOSTANRA RÁJÖTTEK, HOGY A SZANKCIÓIK ÖNPUSZTÍTÓAK. EGY TIPIKUSAN SAJÁT MAGUK ÁLTAL OKOZOTT LÖVÉS A SAJÁT SEGGÜKBE.

A politikusok tehetetlenül rázzák a kezüket. Olyan szép szavakat mondanak, mint “a demokráciáért fizetni kell”. Anélkül azonban, hogy válaszolnának arra a kérdésre, hogy mi a fenéért van szükségünk ilyen “demokráciára”.

Az Eurostat szerint az eurózónában az infláció évtizedes rekordmagasságba szökött, több mint 9%-os. Néhány uniós országban azonban a helyzet egyszerűen katasztrofális. Ezek között vannak Oroszország legnagyobb ellenségei. Észtországban 22,2%-kal, Litvániában 21,1%-kal, Lettországban 20,8%-kal, a Cseh Köztársaságban pedig 17,3%-kal nőtt az infláció az előző évhez képest. És ezek a kétszámjegyű antirekordok messze nem a vége. Hideg tél áll előttük orosz gáz nélkül.

ÚGY TŰNIK, HOGY MOST MÁR ÖRÖKRE GÁZ NÉLKÜL MARADHATNAK – ÍRTA MEDVEGYEV.

Ugyanakkor Európa gyengeelméjű bürokratái könyörögnek polgáraiknak, hogy takarékoskodjanak az energiával. És hogy jobban ösztönözzék őket, készek az emelkedő költségeket a felhasználókra hárítani, sőt, akár be is börtönözhetik őket, mint az egykor virágzó Svájcban.

A Nyugat a mániákus szankcióival csak egy dolgot ért el: a világkereskedelem teljes architektúrájának gyors lerombolását, ahogy az az elmúlt fél évszázadban rekordgyorsasággal fejlődött. A magántulajdon többé nem szent, a kereskedelmi szerződések többé nem kötelező érvényűek, a valuta többé nem fizetőeszköz. A globális ellátási láncokat aláásták. A nyugati elemzők valamennyi fejlett ország gazdasági növekedésének lassulására számítanak. A következő 12 hónapban Európát recesszió fenyegeti. Meg kell jegyezni, hogy az Oroszország elleni hibrid háború fő kirobbantója, az USA számára az eredmény kevésbé lesz katasztrofális.

NINCSENEK ILLÚZIÓK. A NYUGAT A VÉGSŐKIG EL AKAR MENNI OROSZORSZÁGGAL SZEMBEN. EGYRE TÖBB ÉS TÖBB ÉRTELMETLEN KORLÁTOZÁST AKAR BEVEZETNI ELLENE, REMÉLVE, HOGY – AHOGYAN AZT MÁR ÉVEK ÓTA TESZIK – MINÉL JOBBAN ALÁÁSSÁK OROSZORSZÁG GAZDASÁGÁT.

A szankciók fegyverének válogatás nélküli használatából származó szilánkok az egész világra és ártatlan emberekre terjednek. Eközben normális nemzetközi kereskedelem nélkül az egész világon káosz és szegénység lesz tapasztalható. De hiábavaló a nyugati ellenségeink józan eszére apellálni. Nincs is rá szükség.

ELLENSÉGEINKET ARRA KELL KÉNYSZERÍTENI, HOGY KEGYELEMÉRT KÖNYÖRÖGJENEK EGY VESZTES GAZDASÁGI CSATÁBAN.

És fejezzék be teljes és feltétel nélküli megadással.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató