2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ukrán titkosszolgálat: „ a kollaboránsokat levadásszuk és agyonlőjük, mint a disznókat”

Az ukrán titkosszolgálatok eddig 1309 kollaboránst fogtak el, közülük 450-et már ki is végeztek.



Az ukrán állami titkosszolgálatok már 1309 árulót azonosítottak, akik szerintük bizonyítottan együttműködtek az orosz erőkkel. A lap azt is tudni véli, hogy a kollaboránsok közül már 450 embert ki is végeztek – írja az rtl.hu, a Daily Mail cikke nyomán.
 
A brit liberális lap szerint, amikor az oroszok elfoglalták a kelet-ukrajnai Balaklija városát, a helyi rendőrőrsöt kínzókamrává alakították át és a lakosok egy részét az itteni, túlzsúfolt cellákba vitték, ahol megverték és árammal gyötörték őket.

A kihallgatásokat az orosz tisztviselők hajtották végre, a most napvilágot látott dokumentumok szerint. Az oroszokat helyiek is segítették, az árulók között volt feltüntetve Oleg Kalaida is, aki egy baromfitelepet vezetett a térségben, előtte azonban az ukrán biztonsági szolgálatoknál dolgozott. Kalaidából rendőrfőnököt csináltak az oroszok, miután beleegyezett, hogy együttműködik a megszállókkal.

Az állítólagos kollaboránsok felkutatása jelenleg is zajlik, ezeket az embereket nem védi semmilyen törvény.

„Levadásszuk és agyonlőjük őket, mint a disznókat”

– mondta Anton Gerascsenko, belügyminisztériumi tanácsadó.

Gerascsenko szerint ezek az emberek anyagi hasznot reméltek attól, ha az orosz megszállókat segítik. „A hatalom és a pénz fontosabb volt nekik mint a saját nemzetük” – állítja az ukrán kormány egyik meg nem nevezett minisztere.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató