2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Gaudi: Miért nem fájtak Tordai Bencének a 2006-os csonttörések, amikor összefogott Gyurcsánnyal?!

Ha most Tordai Bence fontosnak tartotta tájékoztatni a közvéleményt, hogy eltört a kisujja egy törvényes rendőri intézkedés közben, akkor vajon miért nem támadt föl a lelkiismerete, amikor összefogott azzal a Gyurcsány Ferenccel, akinek a 2006-os gyalázatos rendőrterror szárad a lelkén – reagált a PS-nek a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője. Gaudi-Nagy Tamás szerint az előzmények tükrében Tordai nyilatkozatai nem túl hitelesek.

Tordai Bence közösségi oldalán jelentette be, hogy kisujját törte rendőri intézkedés közben, mialatt saját megfogalmazása szerint „fideszes kilakoltatás” ellen tiltakozott. Az V. kerületben azért lakoltattak ki egy idős hölgyet több év után, többszöri felszólítást követően, mert a közösségi együttélés legalapvetőbb kritériumait sem tartotta be. A törvényes intézkedést próbálta megakadályozni Tordai, és ekkor történt a "brutális" sérülés.

Az erőszakmentes ellenállás alacsony kockázatú, de nem teljesen kockázatmentes formája a polgári engedetlenségnek – fogalmazott a Párbeszéd politikusa, aki nyilván elfelejtette milyen is volt, mikor valódi kockázattal járt, ha valaki demonstrálni akart Budapesten. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a PS-nek azt mondta: ha most Tordai fontosnak tartotta tájékoztatni a közvéleményt, hogy eltört a kisujja, akkor vajon miért nem támadt föl a lelkiismerete, amikor összefogott azzal a Gyurcsány Ferenccel, akinek a 2006-os gyalázatos rendőrterror szárad a lelkén:

Ha Tordai Bencének sajnálatos módon egy ilyen sérülése támadt rendőri intézkedéstől, akkor miért nem fájt neki annak a többszáz embernek a súlyos testi-lelki sérülése, számos csonttörése, amikor Gyurcsány Ferenccel szövetséget kötött.

Gaudi emlékeztetett: 2006-ban tömeges rendőri erőszak történt.

2006-ban nem véletlenszerűen, eseti jelleggel törtek csontok, meg lőttek ki szemeket és okoztak súlyos és sok esetben maradandó sérülést, hanem ez egy tudatos hatalmi fellépés volt. És aki ilyenekkel szövetségre lép, annak ilyen helyzetben a rendőri erőszak miatti megszólalási erkölcsi tőkéje minimálisra zsugorodik.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató