2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Hadházy bejelentette: továbbra sem fog bejárni a Parlamentbe

A Jelen nevű szennyoldalnak nyilatkozott a lódoktor, aki féléve nem kap fizetést, mert korábban bojkottálta a parlamenti esküt.

„Október 10-én, ha minden igaz, leteheti a képviselői esküjét. Mi fog változni ettől?

Sajnos nem sok minden, ugyanis egy országgyűlési képviselőnek gyakorlatilag már alig van több joga, mint egy átlagos állampolgárnak. Elveszítettük a közintézményekbe való szabad belépési jogunkat, ezzel leszűkítették az információhoz jutáshoz való jogunkat is. Bár kérdezhetjük az intézmények vezetőit, nem kötelező válaszolniuk, s ezért még csak nem is perelhetjük őket. Én a jövőben is a Parlamenten kívüli munkára fogok koncentrálni. A változás annyi lesz, hogy kapok fizetést, képviselői juttatásokat, így többet tudok vidékre utazni, ami elengedhetetlen a munkámhoz.

Attól nem tart, hogy a fideszes többség kimondja, hogy nem látja el a munkáját, s ezért elveszíti a mandátumát?

Be kell járni szavazni, s akkor nem vész el a mandátum. És nyilván vannak olyan, jelképes szavazások, amelyekre egyébként is bemennék. A legfontosabb, hogy a látszatvitákat kerüljük, hiszen valódi válaszokat úgysem kapunk, ne játsszuk el fölöslegesen, afféle eleven díszletként a demokráciát. Különben is, ha a miniszterek halaszthatatlan közfeladatukra hivatkozva megtehetik, hogy nem járnak be, az én korrupciófeltáró tevékenységem is ugyanilyen halaszthatatlan közéleti tevékenység. Ha azt írom a távollétem indokának, hogy most éppen egy sok százmilliós ellopott uniós támogatásnak járok utána, akkor ezt el kell fogadnia a parlamentnek.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató