2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ismét nekünk lett igazunk: Az árnyékkormány kész megszervezni a tanárok tüntetését

Pedagógusokkal és oktatási szakemberekkel egyeztetett a DK-s árnyékkormány.

Dobrev Klára és Barkóczi Balázs, a DK árnyékkormányának oktatási és kulturális árnyékminisztere pénteken pedagógusokkal egyeztettek, hogy közösen dolgozzanak ki megoldást az oktatás problémáira, erről sajtótájékoztatón számoltak be. 

Dobrev Klára biztosította az egyeztetésen részt vevőket, hogy számíthatnak rá. Az Árnyékkormány a jövőben kész segíteni a tiltakozások megszervezésében, a DK országos szervezete lehetővé teszi, hogy ott legyünk mindenhol az országban, ahol a hatalom a tanárokat fenyegeti” – olvasható a közleményben, amelyet a DK sajtótájékoztatója után küldtek ki.

Az árnyékkormány álláspontja szerint a kormánynak azonnali intézkedéseket kellene bejelentenie, ha azt szeretné, hogy legyen egy rendes tanév, és a tanárok, diákok ne az utcán, hanem az iskolákban legyenek. Az árnyékkormány azt követeli, hogy

- vissza kell venni minden, a tiltakozások miatt törvénytelenül elbocsátott tanárt,

- vissza kell adni a sztrájkjogot, amit elvettek, és amivel most polgári engedetlenségre kényszerítik a tanárokat,

- a hatalomnak asztalhoz kell ülnie a tanárokkal, hogy az azonnali béremelés mértékéről tárgyaljanak.

Dobrev Klára azzal bízta meg Barkóczi Balázst, hogy folytassa az egyeztetéseket, és a pedagógusokkal, oktatási szakemberekkel közösen dolgozzon ki egy hosszú távú stratégiát a magyar oktatás modernizálására.

 

 

Nos, ezért volt a hiszti portálunk miatt, mert pontosan kettő nappal leírtuk ezt, olyan hangnemben, ami szerencsére átment mindenkinek. Igen, ez az a patkány-munka amire felhívtuk a figyelmet. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató