2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Patkánylázadás: Újabb felforgatást hirdettek a komcsi tanárok

A munkabeszüntetés október 14-én lesz.

Október 14-én újra több ezer pedagógus sztrájkolhat az iskolákban az óvodákban az Eduline szerint. Mindkét nagy pedagógus-szakszervezet és a Tanítanék Mozgalom is arra kéri az oktatásban dolgozókat, hogy jövő pénteken ne dolgozzanak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) néhány napja hirdetett országos sztrájkot október 14-re. Felhívásukban azt írták: október 14-én lesz egy éve, hogy a két nagy pedagógus-szakszervezet megfogalmazta sztrájkköveteléseiket. A sztrájkfelhíváshoz a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is csatlakozott, arra kérték az oktatásban dolgozókat, hogy jövő pénteken ne dolgozzanak, vegyenek részt a munkabeszüntetésben. Úgy látják, a kormánynak is észre kell vennie, hogy már a társadalom sem hagyja, hogy a diákok jövőjét feláldozzák.

Október 14-i munkabeszüntetésre buzdít a Tanítanék Mozgalom is, Facebook-oldalukon azt írják, az elmúlt napokban több száz intézmény több ezer pedagógusa vett részt a munkabeszüntetésben és a szolidaritási akcióban, szerda este pedig az elmúlt évek legnagyobb tüntetése zajlott a Margit hídon és a Kossuth téren.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató