2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Fordulat: A Jobbik háborút indított és nekiesett a DK-nak, mert piócák

Ander Balázs, a Jobbik pártelnöke szombaton a Facebook-oldalán egy bejegyzésben reagált arra, hogy a Demokratikus Koalíció felajánlotta segítségét a tanároknak a tüntetések megszervezésében.

A Jobbik szerint azonban ez egy rossz ötlet, majd Ander Balázs felszólította a DK árnyékkormányát, hogy ne tegyenek több szívességet a kormánynak. "Nincs is azzal semmi baj, ha a pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, ha a politikusok elmondják segítő elképzeléseiket, akár egy demonstráción, a tüntetők egyikeként" - hangsúlyozta.

 

Viszont piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív

– tette hozzá Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, aki szerint a legnagyobb gond ezzel, hogy nem csak DK-s tanárok és DK-s tiltakozók vannak, ráadásul ezzel a lépésükkel nem az oktatást, hanem a kormányt segítik.

A Jobbik országgyűlési képviselője posztját úgy folytatta, hogy "csak a vak nem látja, hogy mindez egyes egyedül tudás és érelmiségellenes, a nemzet napszámosait alattvalónak tartó érdekeit szolgálja, és a legnagyobb kárt maguknak az érintetteknek okozza".

Határozottan kérjük tehát a DK-t, hogy tartsa tiszteletben a civil kezdeményezés tisztaságát, és ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét

– hangsúlyozta a politikus, végül hozzátette azt is, hogyha áprilisban az ellenzéki összefogáson volt a sor, akkor most "magunkat önző módon előretolva ne rontsuk a civilek esélyeit, hiszen ez a dolog nem rólunk, hanem az ő ügyükről szól!”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató