2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Putyin fokozott védelmi intézkedéseket rendelt el a Kercsi-szoroson

Vlagyimir Putyin fokozott védelmi intézkedéseket rendelt el a Kercsi-szoroson átvezető közlekedési átkelő, valamint a villamosenergia-híd és a fő gázvezeték védelmére – közölte a Kreml sajtószolgálata.

“Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök aláírta “A Kercsi-szoroson áthaladó közlekedés, az Oroszországi Föderáció – Krím félsziget energiahálózati hídja és a Krasznodari terület – Krím fő gázvezeték működésének ideje alatti védelmi intézkedések megerősítéséről” szóló rendeletet” – áll a közleményben.

A jelentések szerint a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) fogja koordinálni a közlekedési átkelőhelyre vonatkozó védelmi intézkedéseket.

A robbanás Európa leghosszabb hídján helyi idő szerint reggel 6 óra körül történt, ami a híd járművek által használt részén az út részleges beszakadásához vezetett. A párhuzamos vasúti szakaszon is tűz ütött ki, ahol hét üzemanyagtartály gyulladt ki.

Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság közölte, hogy egy teherautó robbant fel, miközben a 19 kilométer hosszú építményen haladt. A helyszínen készült térfigyelő kamerák felvételein szintén látható volt egy jármű felrobbanása. A tüzet már korábban eloltották.

Nyikolaj Lukasenko, a köztársaság közlekedési minisztere szerint a Krím és a Krasznodari terület közötti személyszállításra legalább 100 fő befogadására alkalmas hajókat fognak indítani.

Moszkvai idő szerint 16 óra körül Szergej Akszjonov, a Krím vezetője közölte, hogy a hídon újraindult a gépkocsi- és autóbuszforgalom. A teherautóknak a kercsi kompátkelőt kell használniuk. A vasúti forgalom a tervek szerint a nap végére áll helyre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató