2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Törley: Orbán Viktor akarata állhat a tanárok kirúgása mögött

"Álljon elénk az, aki ezért felel. Ne bújjon kis tankerületi ítéletvégrehajtók mögé" - ezt követelték többek között a szerdai Kossuth téri tüntetésen a balliberális szónokok.



Törley Katalin, az egyik elbocsátott pedagógus, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője az RTL Híradónak azt mondta, szerinte nem csak az a kérdés, hogy ki döntött, hanem az is, meddig hajlandó elmenni.

"Az egy nagy kérdés, hogy milyen tömegeket enged meg magának a hatalom, hogy ellehetetlenítsen. Mert azért lássunk tisztán, nem a tankerületek döntenek ezekről a kirúgásokról, hanem ez sokkal magasabb helyről jön. Megkockáztatom azt, és azt hiszem nem fogok tévedni, hogy még csak nem is a Belügyminisztérium, hanem egy Orbán Viktori akarat."

A DK-s Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint, ha ez így megy tovább, lesz olyan iskola, ahol ellehetetlenül a tanítás.

"Egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy aztán az intézményben a működés hogyan megy tovább. Látható, hogy ez a része egyáltalán nem érdekli a hatalmat" - mondta Nagy Erzsébet a PDSZ vezére.

Így hergelték a diákokat a kommunista tanárok. Partizánnak nevezték magukat, és október 23-ára készülnek, az 1956-os forradalmunkat akarják meggyalázni.

Ismét felcsendült az olasz partizánok dala, a Bella Ciao. Azoké, akik önfeledten gyilkolták a politikai ellenfeleiket.

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) politikusa, Ignazio La Russa, aki egyben a felsőház alelnöke, korábban úgy fogalmazott:

a Bella ciao, nem a szövege, hanem a baloldal felelőssége miatt nem olyan dal, mely megfelel minden olasz ízlésének: túlságosan baloldali. Nem a partizánok dala, hanem a kommunista partizánoké.

A mostanában oly népszerű Bella ciao dal a második világháborút követően vált a baloldali himnuszává.

Törley énekelt a diákoknak:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató