2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kadirov: 70 ezer csecsen harcos vár bevetésre

Csecsenföld vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nagyjából 10 ezer katonája harcol Ukrajnában az orosz különleges katonai hadművelet keretében. 

Ramzan Kadirov csecsen vezető kijelentette, hogy 70 ezer csecsen harcos kész csatlakozni ahhoz a 10 ezerhez, akik jelenleg a különleges katonai műveleti területen harcolnak Ukrajnában – írja a TASZSZ. 

Kadirov arról írt a Telegramon, hogy Groznijban, Csecsenföld fővárosában ünnepélyes felvonulást rendeztek a csecsen erőknek, ahol

„határozottan elutasítottuk az európai vallásellenes és embergyűlölő értékeket”. 

„Készek vagyunk legyőzni a sátánistákat és csatlósaikat a világ bármely részén. Összesen 10 ezer csecsen harcos vett már részt ebben a nemes tettben. Szükség esetén további 70 ezren készek csatlakozni hozzájuk” – jelentette ki.   

Megjegyezte, hogy az ünnepélyes felvonulás során egyházi személyek, neves csecsen vének, rendfenntartók és katonák özvegyei és édesanyái mind kifejezték támogatásukat Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

„Ez annak a társadalomnak a megszilárdítása, amelyről első elnökünk, Akhmat-Haji Kadirov, Oroszország hőse álmodott, és amelyre az államnak szüksége van. Egység, szellemiség és engedelmesség a Mindenható Allahnak: ezek azok az értékek, amelyekért őseink meghaltak, és mindannyian készek vagyunk megismételni halhatatlan hőstettüket” – tette hozzá Kadirov. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató