2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Tüntetés Párizsban is: Macron lemondását követelték

Több ezren tüntettek a francia fővárosban Macron lemondását követelve.

Macron a háborúd mi nem akarjuk

- kiabálták a tüntetők:

Emmanuel Macron francia elnök lemondását követelő tüntetés zajlott Párizsban, több ezer ember vesz részt rajta – jelentette a helyszínről a RIA Novosztyi tudósítója.


A felvonulás helyi idő szerint 15:00 óra után indult a francia főváros 15. és 6. kerülete között található 1940. június 18. térről.

A demonstráció a "sárgamellényes" mozgalom és a Florian Philippot által vezetett "Hazafiak" mozgalom felhívására zajlott.

A tüntetők Emmanuel Macron francia elnök lemondását követelték. Továbbá ellenzik Franciaország NATO-tagságát és Ukrajna fegyverellátását is.

A RIA Novosztyi tudósítója szerint több ezer ember vett részt a tüntetésen. A menet békésen haladt néhány tucat rendőr irányítása alatt.
 
"Azért gyűltünk össze itt, hogy elítéljük a francia elnök politikáját, aki fegyverekkel látja el Ukrajnát egy olyan háborúhoz, amely nem érint minket, fegyvereket küld a náci ukrán kormánynak! Emiatt most nincs gázunk, nincs áramunk a vállalkozások működésének és a házak fűtésének biztosítására Ez elfogadhatatlan! Franciaország elnökét hazaárulás miatt el kell távolítani a hatalomból! Elárulta Franciaországot!" – mondta egy demonstráló az ügynökségnek adott interjújában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató