2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hadházy sátrat fog verni az MTVA elé, így fog tiltakozni

Hadházy Ákos ismét támadni készül, a következő két hétben sátrat akar verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé

– tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn a sajtót.



Az MTVA közleményében arról ír, még élénken él a magyar polgárok emlékezetében az a nyomásgyakorlás, amelyet baloldali képviselők kíséreltek meg 2018 decemberében, amikor “minősíthetetlen hangnemben, a törvények előírásainak teljes figyelmen kívül hagyásával, a közmédia munkatársainak fenyegetésével, becsmérlésével próbáltak meg érvényt szerezni saját pártjaik elképzeléseinek”.

A közmédia akkor sikeresen védte meg a szerkesztői szabadságot, a sajtó függetlenségét -áll a közleményben. Most – folytatták – Hadházy Ákos ismét támadni készül, amikor a következő két hétben sátrat kíván verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé. Ismerve Hadházy Ákos eddigi tevékenységét, joggal feltételezhető, hogy ismételten a törvények megkerülésével, akár erőszakos úton is kísérletet tesz a gyártóbázisra történő behatolásra – fogalmaztak.

Várhatóan ismételten hazugságokat fog terjeszteni, elfogultsággal vádolva a közmédiát, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a 2022. április 3-ai választásoktól 2022. augusztus 31-éig 2700 alkalommal kaptak meghívást a baloldali és más ellenzéki pártok képviselői a közmédia adásaiba – közölték.

Ezekből összesen 67 alkalommal fogadták el a meghívást, 2546 esetben nem is válaszoltak a megkeresésre -tették hozzá.

A közmédia továbbra sem enged semmiféle politikai nyomásgyakorlásnak, kitart az Alaptörvény, a médiatörvény, és a sajtó működését szabályozó valamennyi jogszabály betartása mellett -áll a közleményben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató