2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Jakab elszabadult: A parlament oszlassa fel magát, és írjanak ki új választást

Független képviselőként utolsóként kapott szót napirend után a bukott Jakab az Országgyűlés hétfői ülésnapján. Most szólalt fel másodszor a parlamentben azóta, hogy kidobták a Jobbikból.

„A helyzet finoman szólva is drámai. Mondjuk ki őszintén, hogy fél évvel a választás után ott tartunk, hogy lényegében a magyar állam működésképtelenné vált” – jelentette ki a Jobbik bukott elnöke.

Szerinte a magyar állam képtelen megfékezni az inflációt, a drágulást, a gázáremelést, sőt még arra is képtelen, hogy megszervezze a közintézmények fűtését. A gyerekeknek 18 fokban kell ülniük az iskolában, de decemberben az állam még ezt sem tudja biztosítani. Meghosszabbították a téli szünetet, és a szülő meg oldja meg otthon azt, amit a magyar állam nem tud – folytatta a felszólalását.

„Kell a pénz nemzeti konzultációra, meg kell a pénz Vodafone-ra, meg fel kell újítani Mészáros Lőrinc szállodáit, meg építeni kell a tízmilliárdos Orbán-rezidenciát Hatvanpusztán”.



„A magyar ember szó szerint bele fog pusztulni a számlák fizetésébe, önök meg még ilyenkor is úgy zabálják a közpénzt, mintha nem lenne holnap.” - mondta.

Arra kérte a Jobbik volt elnöke Orbánékat, hogy legalább most legyenek bátrak. „Álljanak ki most a magyar emberek elé, és kérdezzék meg őket, akarják-e még önöket, akarják-e még a Fideszt, akarják-e még Orbánt.”

A Nép Pártján Mozgalom azt követeli, hogy írjanak ki új parlamenti választást, ahol a magyar emberek már az igazság birtokában dönthetnek.

„A parlament oszlassa fel magát, és legyen új választás Magyarországon”

- követelte a bohóc.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató