2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kula bá felszólította a nemzetközi sajtót: ne írják azt, hogy az ukránok provokáltak

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a közösségi oldalán felszólította a nemzetközi média képviselőit, hogy ne azt írják a tudósításaikban, hogy a támadások válaszreakció a Krími híd elleni ukrán merényletre.



EZT A HÜLYESÉGET, HOGY PUTYINT PROVOKÁLTÁK, ABBA KELL HAGYNI! -ÍRTA KULEBA.

Nem, Putyint nem “provokálta” a “krími híd” elleni terror a rakétaterror elszabadítására. Oroszország a híd előtt is folyamatosan rakétákkal lőtte Ukrajnát. Putyin elkeseredett a harctéri vereségek miatt, és a rakétaterrorral próbálja a maga javára fordítani a háború menetét – írta az ukrán külügyminiszter.

HA UKRAJNA ÚJABB TERRORTÁMADÁSOKAT SZERVEZ OROSZORSZÁG ELLEN, AKKOR A HÉTFŐIHEZ HASONLÓ JELENTŐS KATONAI VÁLASZLÉPÉSRE KERÜL SOR – JELENTETTE KI VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK.

Megerősítette, hogy az orosz csapatok “nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel nagy erejű csapást mértek ukrán energetikai objektumokra, valamint katonai irányító és kommunikációs eszközökre”. A támadás két nappal azután történt, hogy egy bomba megrongálta a stratégiai fontosságú Krími hidat, amelyet Moszkva ukrán terrortámadásnak nevezett.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató