2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lukasenka is figyelmeztette az ukránokat

Az orosz média jelentése szerint Lukasenko fehérorosz elnök azt állítja, hogy előző nap nem hivatalos csatornákon keresztül figyelmeztették Minszket, hogy Ukrajna területéről csapást mérnek Fehéroroszországra.

A belarusz elnök figyelmeztette Ukrajnát:

"Úgy fogjuk csinálni, hogy ez lesz a Krími híd-2".

A válaszom egyszerű: Mondják meg Ukrajna elnökének és más őrülteknek, hogy az a "krími hid 2." lesz, ha legalább egy métert megérintenek szeretett területünkből a piszkos kezükkel" - mondta Lukasenko.

Lukasenka a fehérorosz-orosz csapatösszevonás bevetéséről

"Az uniós állam nyugati határainál tapasztalható súlyosbodás miatt megállapodtunk az Orosz Föderáció és a Belarusz Köztársaság regionális csoportosulás bevetéséről. Mindez a dokumentumaink szerint. Ha a fenyegetettségi szint eléri a jelenlegi szintet, mint ahogyan most is, akkor megkezdjük az uniós államcsoportosítás bevetését. Ennek a csoportosulásnak a magját a hadsereg, a Belarusz Köztársaság Fegyveres Erői alkotják. Tájékoztatnom kell Önöket, hogy a csoportosulás megalakulása megkezdődött. Azt hiszem, már két napja folyik. Parancsot adunk, hogy kezdjék meg ennek a csoportosulásnak a megalakítását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató