2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Stop propaganda” felirattal a kezében tette le a képviselői esküt Hadházy

Fél évvel a megválasztása után letette a képviselői esküt a parlamentben Hadházy Ákos, aki Zuglóban (Budapest 8. választókerület) nyert egyéni mandátumot április 3-án.

Hadházy Ákos nem ment be az Országgyűlés május 2-i alakuló ülésére, azóta pedig Kövér László házelnök nem tűzte napirendre az eskütételét. Fizetést sem kapott a lódoktor.

„A házelnök gondoskodott róla, hogy minél kevesebb szemtanúja legyen, de ez egyáltalán nem zavar” – fogalmazott egy délelőtt közzétett videóban Hadházy, aki szerint az eskü csak formaság, a képviselők mandátumát a választók adják.

„Én azért vagyok képviselő, mert Zuglóban több mint 30 ezer ember így döntött, nem pedig azért, mert Kövér László végre kegyeskedett megengedni az eskütételt.”



Hadházy: „Stop propaganda” feliratú táblát tartott a kezében, miközben elmondta a hivatalos eskü szövegét, és aláírta a képviselői dokumentumot.

Azt ígérte, a parlamentbe csak a legszükségesebb esetben fog bejárni, mert semmi értelmét nem látja, hogy szónokoljon.

„Ígérem és fogadom azt is, hogy csak egyetlen, propaganda ellenes törvényjavaslatot fogok benyújtani, de mindent megteszek azért, hogy az Önök segítségével elfogadtassam azt” - mondta Hadházy.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató