2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bródy János: Nem szabad feladni a reményt, a vezér kifáradásával bizony összedől a rendszer

Az énekes szerint a történelem azt mutatja, hogy a változást nem lehet megakadályozni.

Bródy János volt a Klubrádió Örömzene című műsorának vendége, a beszélgetést a rádió honlapja szemlézte. Saját politikai szerepvállalásáról szólva az énekes kifejtette:

a szabad és független magyar művésznek nem kell csatlakoznia semmiféle politikai mozgalomhoz.

Bródy azt gondolja, a régi dalok azért hangzanak még mindig érvényesnek, mert úgy tűnik, az üzenetük még mindig aktuális. Ezt nem a maga érdemének tartja, hanem azzal magyarázza, hogy hasonló társadalmi környezet épült körénk, mint amitől megpróbáltunk megszabadulni valamikor – olvasható a cikkben.

„Nem szabad feladni a reményt”

Ugyanakkor Bródy szerint nem szabad feladni a reményt, hiszen a történelem azt mutatja, hogy a változást nem lehet megakadályozni, és azok a társadalmi formációk,

amelyek nagyon kötődnek egy vezérelvhez, azok a vezér kifáradásával bizony összedőlnek.

Bródy János azt kéri, arra biztat mindenkit, valahogy vessünk véget a mai magyar társadalom szörnyű megosztottságának, próbáljuk megérteni, hogy mindannyian ugyanannak a kultúrának az állampolgárai vagyunk. A nemzetet nem lehet határok közé szorítani, a nemzet egy kultúrát jelent, nem politikai határokat. Fontosnak tartja, hogy

mindannyian, akik magyarul érzünk és beszélünk, megértsük egymást.

Reméli, ebben tud segíteni, hiszen amíg a politika hajlamos szétválasztani minket, addig a zene összeköt, és a dalok mindannyiunk életében fontos szerepet játszanak.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató