2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Gazprom üzent a magyaroknak! Ti kaptok gázt, semmi baj nem lesz

A Gazprom megerősítette a magyarországi szállítások fenntartását és a Török Áramlat hosszú távú működtetését! Egészen biztos, hogy nálunk semmifajta korlátozásra nem lesz szükség a földgázfelhasználás tekintetében.- írta ezekben a pillanatokban Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter tárgyalt a Gazprom vezetőjével, aki elmondta, hogy az európai szállítás északi útvonalát a délire helyezik át, ami nagyon jó hír Magyarországnak.

Szijártó Péter Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatóval tárgyalt szerda este, erről a külügyminiszter egy rövid videó keretében számolt be. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: „Az Ukrajnában zajló háború, és az arra adott brüsszeli szankciók miatt minden idők legsúlyosabb energiaválsága alakult ki Európában”. Szijjárót elmondta, ez hosszú távú válság lesz.

Majd közölte, hogy jó hírekkel tud szolgálni. Kijelentette, az oroszok úgy döntöttek, hogy az eddig használt északi szállítási útvonalak helyett a biztonságosan és kiszámíthatóan működő délire, a Török Áramlatra helyezik az Európába irányuló földgázszállítás útvonalát. Ez látja el Magyarországot, ezáltal pedig még biztonságosabbá válik hazánk energiaellátása – fogalmazott a miniszter. A Török Áramlat vezetés fenntartása, működtetése nem ütközik szankciós akadályokba sem, mert ezeket az oroszok gyártották.

A Gazprom vezetője megerősítette, hogy Magyarország hosszú távon is számíthat a gázszolgáltatásra a Török Áramlaton. Így a magyar lakosságnak, vállalkozásoknak nem kell korlátozásokra számítani, lesz elég földgáz – fogalmazott Szijjártó.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató