2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Elszabadult a pokol Genovában: munkások támadtak a rendőrökre

Az Ansaldo Energia vállalat dolgozói elfoglalták a repülőteret. Összetűzésbe keveredtek a rendőrséggel.

Három rendőr megsérült, és a sürgősségi osztályra szállították őket az Ansaldo Energia tüntetőivel való összecsapások után. A tiltakozók elfoglalták a genovai repülőteret is - jelentette a RAI News. 

Egy videó is megjelent a közösségi médiában:

Mario Draghi rendőrsége nem tudja megfékezni a genovai energetikai dolgozók dühét, akik aztán a Cristorforo Colombo repülőteret és a repülőgépeket blokkolják, hogy tiltakozzanak az elbocsátások ellen: "Munka nélkül káosz lesz" - üvöltötték a tiltakozók. "A hozzánk hasonló emberek soha nem adják fel!"

A genovaiak nem viccelnek...

A RAI szerint immáron második napja sztrájkolnak az energetikai vállalat dolgozói. A tegnapi tüntetés után, ma a városban mozgolódtak.

Három rendőr megsérült, és a sürgősségi osztályra szállították őket az Ansaldo Energia tüntetőivel való összecsapások után, akik a blokádot arra kényszerítették, hogy elfoglalják a genovai repülőteret. Rendőrségi források ezt állítják.

Sorozatban második napja sztrájkolnak az energetikai vállalat dolgozói a tegnapi tüntetés után, amely miatt a városi forgalom felpörgött.

Ezer munkás vett részt a városba szervezett megmozduláson, 9.30 körül kórusok és petárdák közepette indult a menet a Campi üzemtől, a Piazza Massena és a genovai Cornigliano híd felé. Nagyon hosszú volt a sor. „Nem zárjuk be az Ansaldo Energiát” állt a transzparensükön.

A menet elérte a város repülőterét, és a rendőrökkel való néhány pillanatnyi feszültség után behatolt a genovai repülőtérre, gyakorlatilag „elfoglalva” a bejárati csarnokot. A tegnapi tüntetés számos útlezárást okozott - írják.

"Arra kérjük az önkormányzatot és a régiót, hogy hagyjanak fel a meddő polémiával, és koncentráljanak a vita megoldására, és lépjenek fel a jelenlegi kormánynál és a Cassa Depositi e Prestitinél, hogy kérjék az Ansaldo feltőkésítését. Arra kérjük a jelenlegi kormányt és azokat, akik az ország vezetésére pályáznak, hogy vállalják a felelősséget, és közvetlenül lépjenek közbe a vita megoldása érdekében." - szólt a tüntetők közleménye.

Az Ansaldo Energia SpA egy olasz energetikai vállalat. Székhelye Genovában, Észak-Olaszországban található. Az Ansaldo Energia termoelektromos erőművek gyártója, amely nemzetközi piacokon tevékenykedik a közigazgatástól a független áramtermelőkig és az ipari ügyfelekig. Az Ansaldo Energia a teljes energiatermelési spektrumot lefedi, az üzemmérnöki, gyártási és szolgáltatási tevékenységek kombinációjával. Beépített kapacitása meghaladja a 166 000 MW-ot több mint 90 országban a hő- és vízerőművekben.

A termelési központ a Genova-Campi körzetben található, és három termékvonalra oszlik: gázturbinák, gőzturbinák és generátorok.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató