2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Makizaj az amerikai kampánypénzekről: „Jöjjenek csak a nyomozók, én nyugodt vagyok”

Márki-Zay Péter, a balodlal bukott messiása a milliárdos külföldi támogatásról azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy még nem kereste senki a nyomozás ügyében, de továbbra is nyugodtnak érzi magát.



Mint ismert, az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltje által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) 1,8 milliárd forintnyi támogatást fogadott el külföldről. Miután kitudódott a dolog, rendőrségi nyomozás indult az ügyben.

„Jöjjenek csak a nyomozók, én nyugodt vagyok”

- mondta Márki-Zay, aki továbbra is azt állítja, semmiféle törvénysértés nem történt.

A bukott politikus szerint nincs takargatnivalójuk, sőt márciusban még "sajtózták is, hogy kapják a pénzt". (Valójában egy interjúban szólta el magát Makizaj...)

A lap a nyomozó hatóságot is felkereste, akiktől azt a választ kapták, hogy „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt továbbra is folyamatban van a nyomozás, aminek érdekére tekintettel egyelőre bővebb információt nem áll módunkban adni”.

Kocsis Máté: Köszönjük Márki-Zay Péter őszinte szavait az amerikai kampánypénzek céljáról 

Kocsis Máté közösségi oldalán emlékeztetett arra, hogy Márki-Zay még augusztusban vallotta be, hogy az Amerikából érkező kampánypénzeket tüntetések szervezésére tervezik fordítani. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje akkor arra is kitért, hogy nem az egyszerű szavazók tömték ki őket dollárral. 

Márki-Zay Péter augusztus végén mesélt arról, hogy milyen csillagászati összegekkel tömték ki a baloldalt amerikai barátaik. Sőt, arra is kitért, hogy ezt a pénzt kifejezetten tüntetések szervezésére kapták, amik, láss csodát, meg is valósultak. Nagyon színes forradalmasan hangzik a történet, de legalább tiszta lapokkal játszunk. Kocsis Máté közösségi oldalán emlékeztetett a bakutt miniszterelnök-jelölt szavaira.

Meglepő fordulat a dollárbaloldal ügyében. Köszönjük Márki-Zay Péter őszinte szavait az amerikai kampánypénzek céljáról. (A felvétel augusztus végén készült, és sok mindent megmagyaráz.)

– írta a Fidesz frakcióvezetője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató