2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Katonai konvojok fogják járni az országot

A katonai gyakorlatok befejezését követően járműveket és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség.

Katonai konvojok közlekedésére kell számítani az ország több pontján jövő hét péntekig – hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken közleményben.

Azt írták, katonai gyakorlatok befejezését követően járműveket és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség, ezért megnövekedett honvédségi járműforgalomra kell számítani október 14-én, pénteken az Újmajor – Veszprém – Várpalota – 8-as főút – Székesfehérvár – M7-es autópálya – M0-s autóút – M31-es autópálya – M3-as autópálya – M35-ös autópálya – 4-es főút – Hajdúhadház – Debrecen útvonalon; péntektől vasárnapig reggel hat és délután két óra között a Kaposvár és Táborfalva közötti útvonalon.    

Szintén konvojra kell számítani a Kaposvár – Székesfehérvár – Várpalota útvonalon hétfőtől jövő hét péntekig reggel hat és délután két óra között. Az M5-ös autópálya – M0-s autópálya – M7-es autópálya – 8-as főút útvonalon, Táborfalva és Várpalota között pedig keddtől reggel hat és 18 óra között közlekednek katonai járművek.    

Közölték: a Magyar Honvédség is – a jogszabályokat betartva – törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozza az állampolgárok haladását, ugyanakkor kéri az utazókat, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, a konvojokat kellő óvatossággal közelítsék meg, mivel azok mérete és sebessége, valamint hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

 

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató