2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Elon Musk nem tudja tovább finanszírozni az internetet az ukránoknak

A SpaceX a Starlink műholdhálózat segítségével biztosított internetet Ukrajnának. A vállalkozás azonban túl költséges.

A CNN értesülése szerint a SpaceX nem tudja tovább finanszírozni az internet szolgáltatását Ukrajnának. Mint a portál emlékeztet: a SpaceX először februárban kezdett Starlink-terminálokat adományozni Ukrajnának. Ezekkel az eszközökkel tudják fogni a műholdas jeleket, így az ukrán hadsereg számára jelentősen megkönnyíti a kommunikációt. 

Eddig 20 000 Starlink-terminált adományozott a cég, ami Elon Musk szerint eddig 80 millió dollárjába került a SpaceX-nek, év végéig ez az összes százmillió dollárra fog rúgni. 

A CNN most arról ír: a SpaceX jelezte a Pentagonnak, hogy nem fogja tudni tovább támogatni az ukránokat, hacsak nem kap havonta több tízmillió dolláros támogatást a cég. Elon Musk cége arra kérte a CNN által idézett levélben a Pentagont, hogy segítsenek a projekt finanszírozásában, amely a következő 12 hónapra nézve 400 millió dolláros kiadást jelentene. 

Nem vagyunk abban a pozícióban, hogy további terminálokat adományozzunk Ukrajnának, és finanszírozzuk a jelenlegi terminálokat a végtelenségig”

– szögezte le Musk. 


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató