2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kormány: Egyedül a baloldal akadályozza a tanárok béremelését

A kormány elkötelezett a pedagógusok bérének további emelésében, de a baloldal ezt meggátolja – jelentette ki közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ahogy azt a csütörtöki Kormányinfón is bejelentették: „minden eddiginél nagyobb pedagógus-béremelés következhet, amint meglesz az uniós megállapodás” – írja a közlemény.

Mint fogalmaznak, a cél az, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát, a mostani bérhez képest 2023-ban pedig az eddig hazai forrásokból tervezett 10%-nál magasabb, csaknem 21%-os, 2024-ben 25%-os, 2025-ben pedig 29-30 %-os lehet a béremelés mértéke – fejtették ki.

„Egyedül a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógus-béremelést, hiszen Brüsszelben folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a korábban tervezettnél magasabb pedagógus-béremelést is fedeznék” – jelenti ki a KTK.

Hozzátették azt is, hogy a „törvényesen szervezett sztrájk a véleménynyilvánítás törvényes és következmények nélküli formája,” így „azokat a pedagógusokat, akik törvényes sztrájkban vesznek részt, retorzió nem éri.” 

„A baloldali állításokkal ellentétben semmiféle tömeges kirúgásról nincs szó, felmentésre eddig mindösszesen azon 5 pedagógus esetében került sor, akik többszörösen is jogszerűtlen munkabeszüntetésben vettek részt” – számolt be az MTI a közleményről.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató