2023. február 07. - Rómeó, Tódor
EUR : 389.48
USD : 361.73
Időjárás ikon-7°

Tucker Carlson szerint "vallási szélsőségesekként" kellene kezelni a Van Gogh festményt megrongáló aktivistákat

A Fox News műsorvezetője is elmondta a véleményét a két szélsőbalos aktivistáról.

Tucker Carlson szerint a "radikális" környezetvédőket, akik paradicsomlevest öntöttek Vincent Van Gogh londoni festményére, "vallási szélsőségesekként" kellene kezelni.

Mint ismert, Londonban Vincent Van Gogh festményét paradicsomlevessel öntötte le két klímarettegő hülyegyerek.

Eljárás indult a két aktivista ellen, akik paradicsomlevessel öntötték le Vincent van Gogh Napraforgók című festményét – írta szombaton a BBC hírportálja.

A portál a városi rendőrségre hivatkozva közölte, hogy a londoni Nemzeti Galériában pénteken elkövetett akció miatt a 20 éves newcastle-i Anna Hollandot és a 21 éves claphami Phoebe Plummert idézték be a westminsteri bíróságra. Egy harmadik aktivista, a 38 éves Lora Johnson ellen szándékos károkozás vádjával indul büntetőeljárás, mivel sárga festékkel locsolta le a rendőrség főépülete előtt álló Scotland Yard feliratú táblát és környezetét. A rendőrség beszámolója szerint az elmúlt nap folyamán 28 embert tartóztattak le Londonban, miután a két aktivista által képviselt Just Stop Oil nevű környezetvédő csoport két hete tart demonstrációkat a brit fővárosban.

Pénteken az aktivisták a Scotland Yard főépületéhez vezető utat is eltorlaszolták. Az ellen tiltakoznak, hogy a kormány az energiaellátási kockázatok csökkentése végett új nyersolaj-kitermelési engedélyek kiadását tervezi. A Nemzeti Galéria péntek este közleményben tudatta, hogy jóllehet az 1888-ban készült festmény keretét kisebb károsodás érte a paradicsomlevesnek tűnő folyadék miatt, az alkotás – amelyet üveglap védett – sértetlen maradt, és megfelelő tisztítás után, 6 óra elteltével visszakerült helyére, tehát ismét látogatható.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató