2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A Fehér Ház csalódott Abbász palesztin vezető Putyinhoz intézett szavai miatt

Joe Biden amerikai elnök kormánya mélységes csalódottságát fejezte ki Mahmúd Abbász palesztin vezetőnek a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott beszélgetés során tett megjegyzései miatt, miszerint elvesztette az Egyesült Államokba vetett bizalmát – jelentette az Axios az USA nemzetbiztonsági tanácsának szóvivőjére hivatkozva.

“A FEHÉR HÁZ MÉLYSÉGESEN CSALÓDOTT AMIATT, HOGY MAHMÚD ABBÁSZ PALESZTIN ELNÖK AZT MONDTA VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖKNEK, HOGY ELVESZTETTE A BIZALMÁT A BIDEN-KORMÁNYBAN” – ÍRTA A LAP.

Az Axios szerint Abbász a Putyinnal Asztanában folytatott találkozója során arra is rámutatott, hogy az Egyesült Államok nem tudott közvetíteni Palesztina és Izrael között.

A palesztin vezető megjegyzései állítólag feldühítették a Biden-kormányzatot, amely erről tájékoztatta Abbász tanácsadóját is.

Eközben Washington úgy véli, hogy az orosz elnök nem a megfelelő partner a palesztin-izraeli konfliktus megoldásához.

A Putyin és Abbász közötti megbeszélésekre október 13-án került sor az Ázsiai Interakcióról és Bizalomépítő intézkedésekről szóló Konferencia csúcstalálkozóján. A két vezető megvitatta a gazdasági és humanitárius kapcsolatok fejlesztését. Putyin hangsúlyozta Oroszország elvi álláspontját a palesztin-izraeli rendezéssel kapcsolatban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató