2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A románok zsidózták a cseheket, válaszul a csehek cigányozták a románokat

Focimeccs Közép-Európában.

A Fradi-Zvezda mellett egy másik közép-európai rangadót is rendeztek csütörtökön. Az Európa Konferencia-liga 4. fordulójában a CFR Kolozsvár fogadta a Slavia Prágát. Egy héttel korábban a cseh fővárosban győzött az erdélyi csapat, amelynek szurkolói úgy gondolták, nem akarják megmutatni, milyen a kolozsvári vendégszeretet: a rivális szurkolótábort egy Jste jen zidovska Slavia, azaz Csak holmi zsidók vagytok, Slavia feliratú drapériával fogadták.

Cigányok! Cigányok!” – zúgott válaszképpen a prágaiak kórusa.

A meccset egyébként megint a Kolozsvár nyerte 2-0-ra, ezzel feljöttek a csoport második helyére a török Sivasspor mögé. A csoport negyedik tagja egyébként a koszovói FC Ballkani.

A Gsp.ro sporthírportál szerint a két csapat szurkolói közötti kölcsönös utálat egy 2019-es meccsre vezethető vissza: amikor a Slavia és a CFR összecsapott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a prágai csapat néhány drukkere megszerzett néhány bordó-fehér kolozsvári lobogót, ezeket aztán a múlt héten, a két csapat prágai meccsén lobogtatták a fellegvári szurkolóknak. A zászlólopásnál nagyobb megaláztatás pedig nem létezik a fociultrák körében – írja a portál.

Az ügyből minden bizonnyal hatalmas botrány lesz, az UEFA ugyanis szigorúan bünteti a rasszista megnyilvánulásokat a meccseken – kommentálja a hírt a Főtér.ro.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató