2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kína felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Ukrajnát

A kínai külügyminisztérium felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Ukrajna területét - közölte a Global Times című kínai állami lap a Twitteren.



Az Ukrajnában tartózkodó kínai állampolgárokat felszólították, hogy "erősítsék meg az óvintézkedéseket és evakuáljanak", a kínai nagykövetség kész segíteni a távozás megszervezésében - áll a jelentésben.

A hét elején a Kínai Népköztársaság már felszólította honfitársait, hogy ne tartózkodjanak ukrán területen, hacsak nem feltétlenül szükséges, és időben távozzanak, ha ez biztonságos. Ezzel egy időben az amerikai nagykövetség felhívást tett közzé Ukrajna elhagyására.

Mint ismert, hétfőn Vlagyimir Putyin a Biztonsági Tanács tagjaival tartott operatív megbeszélésen azt mondta, hogy nagyszabású, precíziós célzott támadás érte az ukrán infrastruktúrát. Putyin a krími hídon történt balesetet terrortámadásnak minősítette, amelynek célja a polgári infrastruktúra lerombolása volt. Szavai szerint Kijev egy szintre helyezte magát a legundorítóbb terrorista csoportokkal, és egyszerűen lehetetlen megválaszolatlanul hagyni a kijevi rezsim bűntetteit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató